להחזיר את הבקרים שחלמת עליהם

אימא עם ADHD מגדלת ילד עם ADHD? טיפים להורדת ה-stress ושמירה על משפחה מאורגנת
כאשר מבוגרים עם ADHD הם גם הורים לילדים עם ADHD, שמירה על המשפחה מאורגנת יכול להיות מאתגר במיוחד. השתמשו בעצות אלה כדי להגדיר מערכות לארגן את משק הבית, משמעת הילדים, תמיכה הילדים בבית הספר, ופשוט לשמור את הדברים תחת שליטה.
איך לארגן את משק הבית?
לכתוב הכל!!. כל דבר שעלול להישכח או להתעלם ממנו על ידי כל אחד מבני המשפחה - הודעות טלפון, רשימות מטלות, פגישות - צריך להיות כתוב. מבוגרים עם ADHD צריכים לדאוג לנייר ועט ליד כל טלפון בבית (בעידן הסמארטפון, ניתן להשתמש באפליקציה כמו keep או notes ולרשום כל הודעה או מטלה שצריך) ותאריך לכל רישום.
לשמור על לוח הזמנים המשפחתי.
ארגנו לוח שנה קיר גדול, לכתוב בו את סדר היום של כל אחד מבני הבית בצבע שונה. אם הילדים מבוגרים מספיק, הם ירשמו את הפגישות שלהם, מועדי הפגישה, וכו '. ככל שהם יותר מעורבים בתהליך התזמון, כך סביר יותר שהם יישארו על המסלול.
צרו פולחן בוקר.
הגדרת שגרה, כך הילדים יודעים בדיוק מה לעשות כל בוקר: ללבוש בגדים, לאכול ארוחת בוקר מברשת שיניים, וכן הלאה. אם לילדך יש בעיה לזכור את השגרה שלו אז אפשר ליצור פוסטר נחמד המראה את סדר הפעולות ולהדביק אותו בדלת או בקיר החדר שלו. אם הילד שלך לוקח תרופות, יש לשקול להעיר אותו חצי שעה לפני שהוא באמת צריך לקום על מנת להספיק לקחת ארוחת בוקר יחד עם התרופה.
קומו 30 דקות לפני הילדים.
השתמש בזמן הזה להכין ארוחת צהריים, לבדוק אם התרמיל מוכן, וכ'ו כדי למנוע משברים ברגע האחרון. אם אתם אנשי ערב, תעשו את המטלות האלה בלילה הקודם.
להיות עקבים עם הארוחות.
קבעי זמנים קבועים לארוחות - ארוחת הבוקר, ארוחת הערב, ואפילו ארוחות בסוף השבוע. לפעמים, ייתכן שיהיה עליך להעביר את הארוחות בגלל בלטם או פעילויות אחרות, אבל לעשות את המיטב כדי לשמור על האכלת ילדים עם ADHD עקבי.
לפשט את הקניות בסופר.
לאימהות עם ADHD יש לעתים קרובות בעיות עם תכנון ארוחות, שוכחים מה לקנות - או מרגישים מוצפים מכל הבחירות בחנות. יצירת כרטיסי אינדקס של ארוחות שאת רוצה להכין הכוללים את החומרים. לשמור את הקלפים בתיק שלך. כאשר את בחנות, להישאר ממוקדת - ולחסוך כסף על קניית דחף - על ידי רכישת רק מה שרשום בקלפים.
לגייס מישהו ללא ADHD כדי לעזור.
יכול להיות בן זוג, שכירת עזרה בבית, חבר/ה מהימן או שכנה, אם את צריכה את זה , לבקש ממישהו אחר שיעזור לך לעשות דברים. את מוזמנת לקחת "פסק זמן" בכל פעם שאת מרגיש מוצפת כדי שתוכלי להתמקד.
ארגני את חוקי הבית
לא להיות דיקטטור
תני לילד שלך מה לומר בקביעת כללים ומגבלות. ילדים לעתים קרובות יכולים להציע השלכות מחמירות יותר ממה שאת היית בוחרת, אז לעבוד יחד כדי להבין מה הכי טוב עבור המשפחה שלך.
הסברי את הציפיות שלך.
להיות ברור על מה שאת מצפה מהילד שלך ואם הוא לא עומד בציפיות שלך, להסביר שההשלכות/מחיר על ידי לקיחת אחד הפריבילגיות שלו. להסביר בדיוק מה הוא עשה לא בסדר ואיך הוא יכול לקבל את הזכות בחזרה.
בחר את הקרבות שלך.
להיות עקביים ככל האפשר - אבל לא לפחד לתת לכמה דברים לעבור, להתפספס.
להיות מותאמים עם בן הזוג שלך.
ודאי שאתם מסכימים על מתי ואיך אתם קובעים השלכות/מחיר על התנהגות לא כפי שמצופה , כך שהילד שלכם לא מקבל הודעות מעורבות. האם השותף שלך מבין את האתגרים הספציפיים שאת מתמודדת אתם? אם לא, טיפול משפחתי יכול לעזור.
ארגן לבית הספר
להישאר בפוקוס ונוכחת. לעבוד עם המורה על ידי שמירה על קשר באמצעות דואר אלקטרוני. ליצור שגרה של דואר אלקטרוני שבועי עם השאלות הבאות:
ספרי לי על השבוע של הילד שלי.
האם הילד שלי יזדקק לחומרים מיוחדים בשבוע הקרוב?
האם הילד שלי החסיר שיעורי בית?
מהו המעמד בכיתה של הילד שלי?
את יכול גם לתקשר באמצעות מחברת או תיקיה שנוסע הלוך ושוב לבית הספר. בקשי שכל הודעה, מסמך חשוב (הרשאות אישור, הודעות הפגישה, וכן הלאה), ישימו בתיקייה, כך שאת יכולה לראות ולחתום על כל המסמכים הדרושים.
הוסיפי אירועים הקשורים לבית הספר ליומן המשפחתי.
קבעי שגרת שיעורי בית. נושא שיעורי הבית לעתים הופך לבעייתי, תשקלי להביא תיכוניסט "אח בוגר" שיעזור בשיעורי הבית/שגרת שיעורי
הכנה למפגשים של הורים-מורים.
ערכי רשימה של הנושאים שתרצי לדון בהם ושלחי אותם בדוא"ל למורה שבוע לפני הפגישה.
על מנת להפוך את המפגש עם המרה ליעיל ומוצלח, הכיני דוגמאות של העבודות של הילד שלך או ציונים או מכתבים שנכתבו במהלך הזמן ונשלחו אליכם, כך את והמורה תדברו על אותם דוגמאות של עבודתו כדי לצייר תמונה ברורה של ההתקדמות של הילד שלך.
שוחחי עם המורים בתחילת השנה.
או על ידי מכתב בו הסבירי את האתגרים הניצבים בפני המשפחה שלך, או על ידי פגישה עם המורה כדי לדון כיצד לטפל בנושאים מאתגרים לילד שלך בבית הספר.
להישאר חיובי
תפרגני התנהגות טובה.
הזכירי לילד את נקודות החוזק שלו, והללי את ילדך עם הפרעות קשב וריכוז כאשר אתה "תופס אותו טוב" (השלמת שיעורי בית, איסוף צעצועים וכדומה).
אם ההערות השליליות שלך גוברות על החיוביות, הגיע הזמן לשינוי. אחרי הכל, ילדים עם ADHD שומעים ומקבלים מספיק תגובות שליליות מחוץ לבית.
חסלי דיבור עצמי שלילי.
אם את מתלוננת על ADHD שלך, הילדים שלך ילמדו התנהגות זו ממך. עצורי את שליליות שלך, ותתמקדי בהיבטים החיוביים שלך.
מצאי מה עובד בשבילך.
את לא צריכה להיות הורה "לפי הספר" או המקובל. השתמשי במה שעובד ומתאים ביותר למשפחה שלך
#ADHD #נשים #הורים #בוקררגוע #משפחה #ארגון #הפרעתקשבוריכוז #ילדים #ביתספר