top of page

חשיבות האסרטיביות בעבודה


איך לבקש העלאת שכר? איך לבקש קידום בעבודה? איך לבקש שינוי תפקיד? איך להימנע מעומס משימות?

מכירים את התחושה שנוצרת בבטן כאשר אנחנו רוצים לבקש משהו בעבודה אם זה מהבוס, אם מקולגות? או המצב בה כולם מבקשים מאיתנו "טובה" ולא נעים להגיד לא כי... מה יחשבו עלינו?

אסרטיביות היא דרך תקשורת שמבטאת את הצרכים, הדעות והרגשות שלנו תוך כיבוד זכויותיהם של האחרים. להיות אסרטיבי בעבודה משמעותו לדעת מה הערך שלנו לארגון/חברה/עסק בו אנחנו עובדים, לדעת לשים גבולות בהקשר למשימות אנחנו מתבקשים לבצע הן על ידי הבוס, הן על ידי קולגות. להכיר ביכולות שלנו לספק את מיטב העבודה בזמן עבודה בלי להיכנס לשעות נוספות מרובות, לדעת לאזן בין העבודה לחיים הפרטיים שלנו.

אז במצבים שאנחנו רוצים לבקש העלאת שכר, יש לנקוט בצעדים הבאים:

  • בחנו את ערך/תרומה שלכם למקום העבודה: תהיה אסרטיביים עם עצמכם, תבדקו האם אתם עונים לציפיות ממכם מבחינת אופן ואיכות ביצוע תפקידכם, האם יחסי האנוש עם הסובבים נעימים ומכבדים. מה הערך המוסף שלכם במקום העבודה ולבסוף מה הפסד של מקום העבודה אם אתם מחליטים לעזוב

  • היו מציאותיים: תוספת השכר צריכה לשקף את החיוניות שלכם/שביאות רצון/תרומה למקום.

  • היו מוכנים למשא ומתן: יכול להיות שלא תהיו מרוצים מהצעתו של המנהל. המנהל יכול להעריך אתכם ואת תרומתכם, אך להיות מוגבל תקציבית. במקרה כזה, תשאלו האם יש אלמנטים אחרים לתגמול למשל ימי חופשה, הכשרות, שיפור מבנה הבונוס ועוד.

  • לא מרוצים? לא הגעתם לגמול שייחלתם ושאתם מאמינים שמגיע לכם? אם אינכם מעוניינים לעזוב את העבודה, סכמו בעל פה על תכנית המשך להעלאה, וצאו מהשיחה כשברור לשני הצדדים מתי תגיעו לסכום שאתם שואפים להגיע אליו, ומה עליכם לעשות כדי לממש שאיפה זו. הביאו בחשבון שגם העלאה הדרגתית היא הצלחה.

  • אווירה חיובית: גם אם תחליטו בעקבות השיחה להתפטר ולהמשיך הלאה, ודאי תזדקקו להערכת המנהל לצורך המלצת מעסיק לעבודה הבאה. לכן הקפידו לא לשרוף את הגשרים ושמרו על יחסי עבודה תקינים למרות הכל.

במצבים בהם אנחנו מתבקשים על ידי המנהל או חברי עבודה לבצע משימות מרובות ונוצרת מצב של שעות נוספות מרובות:

נהלו יומן : תארגנו את הזמן שלכם בעבודה על פי המשימות שעליכם לבצע. תיאמו עם הממונה עליכם, תראו ותצרו תיאום ציפיות, אם יש צורך אז תקבעו יחד עם הממונה סדר עדיפות.

"לעשות טובה": לפעמים אנחנו נוטים לעזור לאחרים כאמצעי להיות "מקובלים" להיות "בסדר" עם הסובבים אותנו. במקומות עבודה בהם יש לעמוד במשימות או יעדים לפי תוכנת עבודה, העזרה שאנחנו נותנים לאחרים היא "על חשבון" הזמן שלנו לעשות את עבודתנו. תהיה אסרטיביים עם עצמכם כמה זמן "פנוי" לכם לעזרה. על תמהרו לנדב את עצמכם, בחרו מתי מתאים לכם לעזור/לעשות טובה לאחרים. על תגיעו למצב שאתם לרוב "עוזרים" ופחות עוסקים בעבודה שלכם.

להיות מודעים לערך שלכם בעבודה הן מבחינה מקצועית, הן מבחינת יחסי אנוש.

​תקשורת אסרטיבית מחזקת ומשקפת את הביטחון העצמי שלנו. היא מאפשרת לנו להרגיש טוב עם עצמנו , דבר שמועבר ומורגש לסובבים אותנו

לקבלת שאלון לבחינת האסרטיביות שלכם לחץ כאן

לקבל מדריך חינם!!!! לתקשורת אסרטיבית לחץ כאן

#קואוצ39ינגלאסרטיביות #אימוןאישיבאזורירושליםומודיעין #ביטחוןעצמי #אסרטיביות #לבשהעלאתשכר

אולי יעניין אותכם  גם

נשמח לענות לכל שאלה

Thanks! Message sent.

עקבו אחרינו
  • Facebook Basic Square
מאמרים אחרונים
ארכיון
bottom of page