לעבור את חופשת הקיץ בשלום עם הפרעת הקשב

אוטוטו מגיע החופש הגדול, תקופה מאתגרת במיוחד לרוב ההורים ובוודאי להורים לילדים עם הפרעת קשב. זו תקופה שמצד אחד הילד שמח יותר כי הוא שווה בין שווים, דרישות המסגרת לא מעמידות אותו במבחן אבל... ההפרעה לא יוצאת לחופשה.
מפתחות להצליח לצלוח את החופש ולגרום לשינוי משמעותי לקראת שנת הלימודים הקרובה:
תכנון מראש ויצירת שגרה: כן כן, למרות שאנחנו בחופשה גם בה ניתן ליצור שגרה וידיעה של מה הולך להיות. יש לתכנן פעילויות מתאימות כדי שהילד לא ישתעמם. ילד עם הפרעת קשב מתקשה במעברים ובהתמודדויות עם שינויים. חוסר הידיעה שלהם למה שצפוי לקרות להם במהלך היום, עלול לגרום למתח רב ולהתפרצויות זעם ועצבים מיותרים.
הצבת גבולות: על מנת לקיים תחושת חופש אצל הילד ואצלכם, גבולות ברורים מאפשרים ליהנות מאותו חופש. תקבעו מראש שעות שינה, שעות מסך, שעות אכילה, שעות פעילות מה מותר ומה לא מקובל. תיידעו את הילדים מראש. משפטים כמו "אתה יכול לעשות מה שתרצה" או "תוכל לחזור הביתה באיזו שעה שתבחר" מחוץ לבית של ילד עם הפרעת קשב.
חיזוק הביטחון העצמי: נצלו את תקופת החופש לחזק את הצדדים והכישורים החזקים של הילד, תעודדו ותנו להם לחוות הצלחות כך תחזקו את הביטחון העצמי ואת הדימוי העצמי שלו. זו הזדמנות להתנסות ולמצוא את התחומים המתאימים להם (אם בספורט, אם במוסיקה אם באומנות אם בפעילויות חברתיות)
שיעורים פרטים: אם מדובר בילדים שיש להם קשיי למידה אז... לעזור להם בלמידה חווייתית ושונה, תנו להם להתנסות בצורות למידה אחרות שיחברו אותם לחוויית הלמידה. תמצאו מורים מתאימים שיודעים להעביר חומר באופן חוויתי ושונה.
תרופות: תתייעצו עם הרופא המטפל מתי ואיך לתת את התרופות. זה שהילד בחופש לא מעלים את הפרעת הקשב, התרופה עוזרת לו בהתמודדות ובוויסות העצמי שלו כך שמאפשר לו לחיות בטוב.
בסיכום, קחו אוויר ונסו ליהנות בחודשי הקיץ. זכרו, אמנם ילדיכם יכולים להיות מאתגרים ולא קלים לעתים, אך הם עדיין ילדים מדהימים ואהובים, שברוב השנה חווים ערמות של קשיים ברמה היום יומית, ומגיע גם להם קצת לנוח ולחוות משהו אחר, חיובי יותר ושמח יותר.